Skazka

Design og indretning

15. september 2015 Bolig, Nybyggeri , , ,

Arkitekttegnede huse rummer livet og tiden, der leves i

arkitekttegnede huse (foto: ltm.dk)

arkitekttegnede huse (foto: ltm.dk)

Arkitekttegnede huse er huse tegnet af mennesker for mennesker. Der er altså en menneskelig profil at hente, når der tales om arkitekttegnede huse. Her er nemlig tale om huse, der er med til at forme og skabe den menneskelige profil. Derfør bør man også gerne forlange af sit fremtidige hjem, at det er skabt med henblik på at kunne rumme livet selv. For det er jo i den mest grundlæggende forstand det, som husene rummer. De rummer selvfølgelig også elkedler, kaffekopper, sko, frakker og tv-apparater. Men mest af alt, det som fylder mindst for øjet, er jo selve livet. For hvordan ser livet ud rent fysisk? I forlængelse af Heideggers værensanalyse, er det lige til at sige, at huse og hjem dermed rummer tiden. De rammesætter tiden og lader den aktualisere sig indenfor visse parametre.

Hjem med fire vægge

Et hus uden rammer er et hus uden vægge. Det er ikke tilfredsstillende hjem, snarere tværtimod. Her vil nemlig være tale om et slags hjem, der ikke er med til at sætte noget fast, men snarere lader alt hænge i løse, tynde tråde. Tråde som spindelvævstråde er dømt til at gå opløsning, de er dømt til ikke at kunne holde fast i den bevægelse i tiden, der er livet. Det lader sig dermed sige, at et hus bør være en ramme for et liv, der bliver udfoldet, og at rammerne ikke behøver at være så slemme endda.

Åbne hjem

Arkitekttegnede huse er huse, der skaber en empatisk og nærværende tilgang til livet. Her er nemlig skabt rum og fordelinger værelser, der svarer til den måde, som man normalt plejer at leve og vise sig. Her er nemlig tænk på detaljer og på helheder. Her bliver tænkt på, at livet skal leves af den enkelte. Det er derfor rummelige huse, der lader livet blive levet.

Læs meget mere om arkitekttegnede huse her

Giv også disse indlæg et kig:

Bliv herre i eget hus med et hus af typen passivhus

Funkis typehus skaber perfekte rammer om livet

Leave a comment