Skazka

Design og indretning

16. marts 2015 Altan

Altaner i stål

Altaner stål (foto: minaltan.dk)

Altaner stål (foto: minaltan.dk)

Der er ikke det menneske, der er bosat på en etage, der ikke ville påskønne altaner eller altaner i stål i særdeleshed, det sidste grundet deres særlige æstetiske værdi. Måske lige på nær én, som lider fra et patologisk tilfælde af højdeskræk, men så kan man jo også holde sig væk fra rælingen – den skønne stålbeklædte ræling.
Altaner tilføjer livskvalitet og rum til tilværelsen, i det man får direkte adgang til at komme ud og trække frisk luft, uden at skulle tage sko og overtøj på, for derefter at kravle ned ad trapper eller skulle nøjes med at stikke hovedet ud af vinduet for at trække noget udendørsluft. Det er både besværligt og ikke spor frit. Dét, på den anden side, at kunne gå ud når som helst man vil, endda kun i undertøj og bare fødder, hvis det er det, man lige føler, man har lyst til; dét er frihed.

Stilmiks af altaner i stål og træ

Hvis man ikke er til stål udelukkende og for eksempel også godt kan lide træ, skal man absolut ikke føle, at man bliver nødt til at skulle vælge mellem enten altaner i stål eller i træ. Man kan nemlig vælge at få sin altan blandet, sådan at dele af den fremstår i stål, mens andre iklædes træ. På den måde kan man lave et helt særligt blandingsforhold, som markerer netop ens egen æstetiske yin yang, hvad forholdet mellem de to materialer angår. Man kunne for eksempel blande stålstrukturen med et gulv lavet af kirsebærtræ, hvor det smukke rosa lignende træ, afgiver en fornemmelse for varme, samtidig med at metallet på rælingen afgiver en kølig fornemmelse, næsten som hvis sol og skygge er blevet presset ind i materialerne. Uanset hvad man vælger og i øvrigt får af konnotationer fra diverse stilpræg, så finder man ud af, at altanen er ens kæreste eje, når forårsvarmen kommer og dernæst sommerheden. Så hvorfor ikke gør noget ud af indretningen, nu du i solårstiderne kommer til at tilbringe det meste af din hjemmetid der ude?

 

Find smukke altaner i stål her

2 to “Altaner i stål”

Trackbacks/Pingbacks

  1. […] Altaner i stål […]

  1. Altaner i stål og æstetik says...

    […] Altaner i stål […]

Leave a comment